Hur fungerar liveodds på fotboll?

Fotboll är klart den populäraste sporten att betta live på. Det här med odds kan för vissa vara lite knepigt, och när man bettar live på fotboll ändras oddsen hela tiden under matchens gång. Eftersom odds har med sannolikhet att göra är det väldigt självklart att sannolikheten att ett lag vinner, förlorar eller spelar lika ändrar sig hela tiden. Till exempel blir det mer och mer sannolikt att ett lag spelar lika under en match där inga mål görs. Mål, gula kort, röda kort är incidenter som kan skapa dramatiska vändningar i en match och då ändras oddsen för matchen.

Det är på grund av allt detta som det är så otroligt spännande att betta live på fotboll, men det är också jätteviktigt att man lär sig hur man skall beräkna oddsen för att lyckas så bra som möjligt med sitt spelande.

Först måste man se till oddsen innan matchen börjar, men sedan måste man räkna ut oddsen under matchens gång. Exempelvis ökar sannolikheten att ett lag gör mål ju längre tiden går. Detta är på grund av att spelarna blir trötta och därmed vågar ta mer risker. Man brukar därmed säga att sannolikheten att mål görs under första halvleken ligger på 45% medan sannolikheten att mål görs under andra halvleken ligger på 55%.

För att räkna ut sannolikheten för målproduktionen kan man använda sig av ekvationen:

  • Ursprunglig förväntan x Återstående tid^0.85

Detta är en teknik som är jättebra för att hålla koll på live oddsen under matchen, men sedan måste man också ta hänsyn till mycket annat. Man behöver ta hänsyn till skador, röda kort, byten med mera. Att använda sig av ovanstående ekvation är en bra grund när man sysslar med live betting på fotboll och behöver hålla koll på live oddsen. Live betting gör att det är mycket mer spännande att spela än annars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *